За якої температури зберігати вино

Dunavox » За якої температури зберігати вино

Друзі, ми працюємо та підтримуємо наші Збройні Сили! Все буде Україна!

Якщо наші телефони не відповідають залиште ЗВОРОТНІЙ ВИКЛИК або напишіть нам на ПОШТУ.

Наш менеджер обов'язково зв'яжеться з вами.

Знижки до -25%! Дзвоніть!
 
Винна шафа акція
За якої температури зберігати вино
Хоч ми не французи і не італійці, проте знаємо толк в хорошому вині. Культура споживання благородного напою стрімко зростає в нашій країні. Свідчення тому, що попит не тільки на вино, але також і на товари, пов'язані з ним, а саме, винні холодильники, або вітрини для вина.
Навіть якщо ви не є аристократом, а просто цінуєте вина і знаєтеся на його виборі, вам слід також знати і про умови зберігання вина. Оптимальна температура для правильного зберігання вина +10 ° С - +14 С, при цьому вино не псується і продовжує дозрівати. Сомельє стверджують, що при правильній температурі вино не тільки добре зберігає всі свої властивості, та й вірно «добирає» смак. Якщо зберігати вино порушуючи температурні умови та температуру подачі — втрата в букеті 100% буде суттєвою, особливо якщо йдеться про марочні та колекційні вина. За якої температури зберігати вино? Достатньо знати кілька основних принципів зберігання, щоб ваше вино завжди тішило своїми смаковими якостями. Незалежно від того, потрібно тривале зберігання вина або всього кілька днів, місяць, у будь-якому випадку потрібно дотримуватися оптимальної для нього температури зберігання.
- Температура зберігання червоного вина +15 - +19С;
- Білого сухого та рожевого вина рекомендується +8 – +14С;
- Шампанське та ігристе +6 – +9С
Не забуваючи про те, за якої температури зберігати вино, пляшки обов'язково повинні перебувати в горизонтальному положенні, щоб вино дихало стикаючись з пробкою.

як зберiгати вино

Важливо також забезпечити неосвітлене, провітрюване місце для зберігання колекції, де немає шуму, вібрації та інших запахів. Для правильного збереження всіх якостей напою, пляшки мають бути в абсолютному спокої. Тоді кожна відкоркована пляшка вина при дегустації подарує повний спектр смаку.
Кожен сорт вина для повного розкриття всіх складових ноток напою вимагає певної температури подачі. У домашніх умовах достатньо півгодини для підготовки вина до подачі.
Необхідно лише запам'ятати необхідну температуру подачі вин:
- Червоні вина подаються за температури +17 – +20С;
- Легкі червоні вимагають температури подачі не вище +12-+17С;
- Солодкі червоні вина – при температурі +12 – +14С;
- Білі сухі вина потрібно подавати за температури +8 – +10С;
- Рожеві ж подаються не вище +6 – +8С;
- Ігристе вино та шампанське правильно подавати при температурі +4 – +6С

Варто запам'ятати, що переохолоджене вино втрачає всю свою самобутність смаку та аромату. Також і перегріте вино гостро віддає спиртом. Щоб отримати максимальне задоволення від напою, достатньо пам'ятати кілька основних правил зберігання та подачі. Тоді будь-який вечір, зустріч, чи свято неодмінно стане незабутньою та атмосферною подією у вашому житті.